Gentse Feesten 2014

Maart 2014, een schoon moment. Stad Gent contacteerde Figure8 voor het ontwerpen en ontwikkelen van de Gentse Feesten website. Fier als een gieter waren we! Als Gents webbureau is dit misschien één van de leukste en mooiste referenties om te bouwen. Met gepaste trots stellen wij u dus voor: de gloednieuwe site van de Gentse Feesten.

Gentse Feesten 2014

 

Gentse Feesten 2014

Gentse Feesten 2014

zoeken doorheen meer dan 3000 activiteiten.

We wilden de nieuwe site van de Gentse Feesten niet alleen re-designen, we wilden die ook verbeteren.

Bezoekers moeten gericht op zoek kunnen gaan naar activiteiten die passen in hun plannen. In enkele klikken moet je het antwoord weten op bv: “Welke comedy speelt er zaterdag tussen 18:00 en 20:00.” of “Waar zijn er folk optredens woensdag namiddag?”.

Met een gebruiksvriendelijke filter zorgen we dat mensen een selectie kunnen maken van de activiteiten. Zo vind je snel wat in jou plannen past.

Gentse Feesten 2014

design

Net zoals de voorbije jaren werd het campagnebeeld ontworpen door Modulo. Felle kleuren en een vrolijke, energieke uitstraling: het campagnebeeld van de Gentse Feesten 2014 trekt vast en zeker de aandacht.

De website is deel van de totaalervaring voor de bezoeker van de Gentse Feesten. Het was belangrijk dat het concept van het campagnebeeld werd doorgetrokken in een mooie en attractieve website. Met veel respect en aandacht voor details vertaalden wij dit beeld tot een mooie website.

kleurenpallet

verwijzingen naar affiche

iconen

technische oplevering

Naast de uitwerking van het volledige design stonden we ook in voor de front-end uitwerking van het ontwerp.

Een hoogwaardige technische oplevering met alle benodigde files (beelden, fonts, javascript, css, html). De ontwikkeling van de website werd net zoals de voorbije jaren uitgevoerd door Digipolis.

glasheldere communicatie

Van bij de start van het project wordt er 1 aanspreekpunt bepaald. Zo vermijden we ruis op de communicatie en komt de boodschap van de klant perfect aan bij het team.

Zo werkten we heel efficiënt én haalden we telkens de opgelegde deadlines.

een geslaagde samenwerking

Dit project is tevens de start van een uitstekende samenwerking tussen Figure8 en Thinline. De kennis en ervaring van beide bedrijven vullen elkaar perfect aan.

De samenwerking verliep uitermate vlot waardoor er voor de klant eigenlijk geen sprake was van 2 bedrijven, maar eerder 1 partner.